Astrazenecas aterosklerosmedel utan effekt

Astrazeneca meddelar idag att AGI-1067, inte visat önskad effekt i den första fas 3-studien. Substansen har tidigare presenterats som ett av Astrazencas framtidshopp.

19 mar 2007, kl 14:18
0

Annons

Det är Astrazenecas samarbetspartner Atherogenics som står bakom substansen AGI-1067. Substansen skulle verka mot ateroskleros med en antiinflammatorisk effekt. Men Atherogenics har nu redovisat resultaten från den första fas-3 studien som går under namnet ARISE (Aggresive Reduction of Inflammation Stop Events), och resultaten visar att behandlingsmålet, att minska dödligheten från hjärt-kärlsjukdom, hjärtinfarkt och stroke, inte uppfylldes. Substansen gav ingen sådan minskning jämfört med placebo. 


Däremot gav studien andra positiva effekter som är tillräckliga för att Atherogenics ska fortsätta utvecklingen av läkemedlet skriver företaget på sin hemsida. Vad som händer med samarbetet med Astrazeneca kommer avgöras efter en ny analys av studien som de båda företagen ska göra tillsammans.


AGI-1067 har tidigare lyfts fram som en av Astrazenecas möjliga storsäljare, med en beräknad framtida intäkt på mer än 8 miljarder kronor per år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng