Astrazeneca hotar stämma Apotex

Det kanadensiska läkemedelsföretaget Apotex har ansökt om
marknadsgodkännande för ett preparat som kan inkräkta på Astrazenecas
patent för Nexium. Nu hotas företaget av stämning från originaltillverkaren.

18 jun 2010, kl 12:28
0

Annons

Astrazeneca menar att Apotex lansering av generiskt Nexium (esomeprazol) inkräktar på deras patent och att en lansering sker ?på egen risk?. Den federala domstolen i Kanada avslog nyligen Astrazenecas begäran om att inte tillåta den kanadensiska hälsovårdsmyndigheten att godkänna Apotex ansökan om att marknadsföra generiskt Nexium. Om myndigheten går vidare till nästa steg i processen, ett så kallat Notice of compliance, har Strazeneca meddelat att de planerar en stämningsansökan.

Det är inte första gången som Apotex hamnar i onåd hos Astrazeneca. I våras fick det kanadensiska företaget godkänt i USA för att marknadsföra Pulmicort Respules (budesonid).  Astrazeneca lämnade då in en stämningsansökan mot Apotex och rättegångsförhandlingar väntar.

Nexium sålde för närmare 2 miljarder svenska kronor på den kanadensiska marknaden under 2009.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng