Annons

Astrazeneca ger upp astmaspray

Astrazeneca slutar tillverka budesonid (Pulmicort) i styrkorna 100 och 200 mikrogram per dos.

7 mar 2011, kl 11:16
3

Företaget har under en längre tid haft tekniska produktionsproblem av astmasprayen och  har varken kunna hitta orsaken till problemen eller lösa dem. Så nu har Astrazeneca beslutat  upphöra med tillverkningen av produkten. Problemet är inte relaterat till den aktiva substansen meddelar företaget. Andra produkter med budesonid är det inte problem med och det lager av produkten som finns på marknaden är säkert att använda.

3 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Apotekare! Levande hud. en legend. Efter den fruktansvärda brännskador nästan inga ärr. Lösningar i världen finns inte. Egaren vill patentera en hemlighet. Enkla komponenter kräver inte certifiering (vatten, salt, olja … etc.) Kliniska prövningar, tillverkning och försäljning. Säljs det exklusiva rätt. Bekräftelse syften: ? 10 Mvh. InBonanza Sverige Vem som blir det?

  2. Verkar ha kommit in via någon spamrobot etc. På Dagens medicin löses problemet genom att man måste ange kod innan man skickar.

  3. Vilken tur då att AstraZeneca har andra produkter i sortimentet. För en vanlig dödlig ter det sig inte omöjligt att ordna produktionsproblem, de torde ju ha resurser. Verkar som om viljan saknas. Luktar lite Esucos över detta..