Annons

Astrazeneca bromsar nyanställningar

Astrazeneca har infört restriktioner för nyanställningar efter den senaste tidens produktförseningar och bakslag för de nya läkemedlen Crestor och Iressa, skriver Dagens Industri.

5 sep 2002, kl 12:40
0

? Vi har beslutat se över kostnaderna och alla nya befattningar ska godkännas på en högre nivå, säger Staffan Ternby, informationschef på Astrazeneca.

Stora resurser ska nu koncentreras till den forskning och det marknadsarbete som snabbast möjligt kan få ut de nya läkemedlen på marknaden, skriver DI.

? Vi befinner oss i en kritisk situation med övergång från flera gamla produkter till flera nya. Det är en mycket omfattande satsning med höga kostnader för förberedelser till lansering på marknaden, säger Staffan Ternby.

Den förväntade storsäljaren, kolesterolsänkaren rosuvastatin (Crestor), förväntas godkännas i referenslandet Nederländerna under hösten och enligt Astrazeneca bör preparatet finnas på apotekshyllorna senast i början av 2003.

I USA har dock produktlanseringen försenats; FDA begärde i början av augusti in ytterligare dokumentation som ska inlämnas under första kvartalet 2003. Sedan har FDA rätt att ta sex månader på sig för att ta ställning till de nya uppgifterna.