Apoteket startar bolag för handelsvaror

Det nya avtalet med staten kräver att Apoteket särredovisar sin försäljning av handelsvaror eftersom denna inte får stödjas eller finansieras av monopolverksamheten.

16 jun 2003, kl 13:40
0

Annons

Senast vid årsskiftet startar Apoteket ett dotterbolag där samtliga handelsvaror ska säljas. Anledningen är det nya avtalet med staten där det står att monopolverksamhet inte får användas för att stödja konkurrensutsatt verksamhet, såsom handelsvaror.
? Vi har prövat olika lösningar men det här ger oss den bästa möjligheten till särredovisning av inkomster och utgifter, säger Thony Björk, informationsdirektör på Apoteket.
Bedömare som Läkemedelsvärlden prata med menar att det även är ett sätt för Apoteket AB att undgå lagen om offentliga upphandlingar, som gäller alla statliga bolag.
Enligt Camilla Frankelius, biträdande förbundsdirektör i Sveriges Farmacevtförbund, är man inom förbundet inte positiva till förändringen.
? Det är ännu så länge för många frågetecken för personalen. Vill vi ha en flexibilitet så att man ska kunna jobba överallt på apoteket, oavsett om man är skriven att arbeta bakom disk eller i egenvårdsavdelningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng