Annons

Apoteket redovisar ökad försäljning

Apoteket AB redovisar en ökad vinst för första halvåret 2009. I
företagets delårsrapport framgår att det framförallt är det
försäljningen av egenvårdsprodukter som har ökat

14 aug 2009, kl 12:44
0

I delårsrapporten för perioden januari till juni 2009 redovisar Apoteket AB en nettoomsättning på 21 600 miljoner kronor. Det är en ökning med 3,2 procent jämfört med samma period förra året. Rörelseresultatet uppgick till 397 miljoner kronor.

Enligt rapporten beror ökningen till största delen en ökad försäljning av egenvårdsprodukter inom företagets rörelsegren Egendrivna apotek men också avtalsbaserad försäljning inom Apoteket farmaci.

Apotekets vd Stefan Carlsson säger i en presskommentar att företaget under en längre tid har befunnit sig i en förändringsperiod med stora inslag av osäkerhet och därför är glad att de trots det redovisar goda resultat.
– Vi har stora utmaningar framför oss men jag har en stark övertygelse om att vi kommer att lyckas, säger Stefan Carlsson.

Den största förändringen under rapportperioden är att Apoteket AB sedan den 1 juli i år inte längre monopol på att bedriva detaljhandel med läkemedel. Apoteket kommer också att förlora flera av sina tidigare samhällsfunktioner som att driva Giftinformationscentralen och bedriva forskning och utveckling om läkemedelsanvändning och apotek.