Apoteket etablerar sig i Norge

Apoteket AB har etablerat ett dotterbolag i Norge som ska sälja och
distribuera dosförpackade läkemedel till vårdhem. Dotterbolaget är ett
första steg mot Apotekets planerade etablering utanför den svenska
marknaden.

18 dec 2008, kl 12:59
0

Det nya bolaget heter Apoteket International Norway AS och företaget ska sälja Apotekets koncept Apodos till norska vårdhem och hemsjukvård. Enligt ett pressmeddelande från Apoteket finns det 30 000 dospatienter i Norge och en stor efterfrågan från vårdgivare och politiker att förbättra dessa patienters läkemedelsanvändning. Den norska affären görs i partnerskap med det norska bolaget Medeco AS.

Dotterbolaget i Norge är Apotekets första etablering utanför Sverige.
? Det finns ju en uttalad önskan från regeringen att Apoteket efter omregleringen ska försöka etablera sig internationellt. Vi börjar den processen genom att etablera oss inom de områden som vi idag inte har monopol på, som tjänster till exempel, säger Thony Björk, styrelseordförande för Apoteket International.

Räknar ni med att etablera er i Norge med detaljhandel också?
? Vi har inte funderat över det ännu. Vi börjar med de områden där vi har något unikt att erbjuda, där är Apodos ett bra exempel, säger Thony Björk.

Enligt Thony Björk pågår diskussioner om att starta dotterbolag för tjänster även i andra europeiska länder.
? Men det finns inga fler beslut i dagsläget.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng