Annons

Apoteket byter in gamla läkemedel mot nya

För att få bort alla gamla tabletter som ligger och skräpar i de svenska badrumsskåpen, har Apoteket AB beslutat att erbjuda inbyte av samtliga gamla, utgångna läkemedel mot nya.

1 apr 2005, kl 16:13
0

Det var på ett styrelsemöte tidigare i veckan som Apoteket AB beslutade att under en begränsad tidsperiod byta in samtliga gamla läkemedel som svenskarna förvarar i hemmen. Syftet med inbytet är att för en gångs skull få bort gamla verkningslösa läkemedel och få svenskarna att istället ta dagens moderna effektiva läkemedel.

Apoteket har också ingått avtal med de största läkemedelsföretagen som samtliga lovar stötta inbyteskampanjen genom att sälja nyare läkemedel med kraftiga rabatter till Apoteket AB.

– Självfallet kommer detta att få en positiv effekt på företagets kassaflöde och ekonomiska resultat, säger en finansanalytiker med god inblick i företaget.

I nästa vecka kommer en informationskampanj att lanseras över hela landet – i radio, tv och tidningar – som talar om hur svenskarna ska gå till väga för att byta in sina gamla uttjänta piller mot nya fräscha tabletter.

Det är ett välkänt problem att människor inte tar sina läkemedel som man ska. Man tar fel läkemedel, på fel sätt, delar med sig till vänner och bekanta och sparar läkemedel så de till slut blir gamla och verkningslösa.

– Det här har jag velat göra ända sedan jag började på företaget. Det känns verkligen bra att vi nu äntligen får bort den här tickande bomben, säger Apotekets vd Stefan Carlsson i en kommentar.