Annons
Apoteket AB:s vd går till Systembolaget
Ann Carlsson.

Apoteket AB:s vd går till Systembolaget

Ann Carlsson lämnar Apoteket AB efter elva år som vd och blir i stället vd för Systembolaget.

1 jun 2021, kl 11:21
0

Annons

Ann Carlsson har varit vd och koncernchef för Apoteket AB sedan 2010. Nu kommer hon enligt ett pressmeddelande från bolaget att lämna sin tjänst för att i stället bli vd för Systembolaget.

Hon blir enligt planerna kvar på Apoteket AB till början av 2022. Rekryteringen av hennes efterträdare har startat.

På Systembolaget efterträder Ann Carlsson nuvarande vd Magdalena Gerger som lämnat rollen på egen begäran.

– Jag är stolt över mitt kommande uppdrag som vd på Systembolaget. Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för Systembolagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla kunderbjudandet ytterligare. Inte minst tror jag att framtiden kommer att kräva extra ansträngningar inom områden som hemleverans och hållbarhet. För min personliga del är jag glad över att få arbeta vidare med folkhälsofrågor som är en angelägenhet både i mitt uppdrag på Apoteket AB och det kommande på Systembolaget, säger Ann Carlsson i Systembolagets pressmeddelande.

Ann Carlsson var före tiden på Apoteket AB under många år verksam inom ICA-gruppen där hon bland annat varit chef för affärsområdet ICA Sverige. Hon är utbildad vid Stockholms universitet inom personal- och organisationsutveckling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng