Apoteket AB kommer inte säljas ut

Apoteket AB kommer inte att säljas ut under nästa mandatperiod även om allianspartierna behåller makten. Det beskedet ger socialminister Göran Hägglund några veckor innan valet.

25 aug 2010, kl 12:35
0

Annons

Allianspartierna har tidigare talat om att sälja ut statliga bolag för 100 miljarder under nästa mandatperiod om de vinner valet i höst. Partierna har inte varit helt tydliga med vilka bolag det i så fall skulle handla om och frågan om Apoteket AB har hängt i luften.

Kristdemokraterna och Folkpartiet har sagt sig vilja behålla bolaget, medan Moderaterna och Centerpartiet varit mer tveksamma. Men nu har partierna alltså kommit överens.
? När vi ser framåt för den kommande mandatperioden har vi bestämt oss för att vi inte kommer att genomföra några förändringar när det gäller statens ägande i Apoteket AB, säger Göran Hägglund (KD) till Dagens Apotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng