Ansökan om ny behandling mot endometrios

Läkemedelsföretaget Bayer har lämnat in en ansökan om att få ett läkemedel för behandling av endometrios godkänt i Europa.

8 jan 2009, kl 13:30
0

Läkemedelsföretaget Bayer Schering Pharma AG har lämnat in en ansökan om att få Visanne (dienogest) godkänt på den europeiska marknaden. Det är ett läkemedel för behandling av kronisk endometrios. Enligt företaget har mer än 700 kvinnor nu prövat läkemedlet i mer än 15 månader och fler studier kommer snart att publiceras.

Endometrios
är ett tillstånd när livmoderslemhinna förekommer på onormala platser i kroppen. Man kan ha endometrios på till exempel äggstockar, urinblåsa och bukhinna. Endometriosvävnad undergår cykliska förändringar på grund av hormonförändringar, liksom slemhinnan i livmodern, och kan därför ge smärtor i samband med menstruation. Endometrios är ett vanligt tillstånd, behandling ges endast om man har besvär.

I Sverige har cirka tio procent av kvinnor i barnafödande ålder sjukdomen. Cirka 5 procent av kvinnor i fertil ålder har behandlingskrävande endometrios.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng