Anoro Ellipta kan hjälpa kol-patienter

GSKs nya kol-behandling ökade lungkapaciteten mer än etablerade tiotropium i en 24-veckorstest.

24 okt 2014, kl 10:46
0

Anoro Ellipta är en kombinationsbehandling mot kol med umeklidiniumbromid som är en muskarinreceptorantagonist tillsammans med vilanterol vilket är en beta2-agonist.

Den nya behandlingen jämfördes i en randomiserad dubbelblind studie med tiotropium som finns i medicinen Spiriva, en långverkande specifik muskarinreceptorantagonist.

Båda behandlingarna gavs i fasta doser som inhalerades en gång om dagen under 24 veckor. Vid studien slut mättes så kallad forcerad utandningsvolym. Anorobehandlingen visade sig ge en ytterligare förstärkning med 112 milliliter av lungkapaciteten utöver den effekt som tiotropium gav. Skillnaden var statistisk signifikant.

Biverkningar rapporterades från 44 procent av patienterna i Anorogruppen och vanligast var nasofaryngit och huvudvärk. Tiotropium gav biverkningar bland 42 procent av kol-patienterna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng