Annons

Ännu inga överlevnadsdata för Glivec

Leukemimedlet Glivec ger betydande reduktion av tumörvolym hos patienter med kronisk myeloisk leukemi, men ännu finns inga data på förlängd överlevnad. Det fastslås i en ny rapport från SBU Alert.

16 jun 2003, kl 13:42
0

Glivec (imatinib) är ett uppmärksammat läkemedel som specifikt blockerar ett felaktigt fungerande enzym i tumörceller vid cancerformen kronisk myeloisk leukemi.
? När det gäller imatinib kan man verkligen prata om en ?magic bullit?. De flesta patienter svarar på behandling och får en mycket stor reduktion av antalet tumörceller i kroppen, nästan så att man kan säga att sjukdomen försvinner. Fast det dröjer förmodligen ett par år innan vi verkligen vet om läkemedlet förlänger livet hos patienterna jämfört med interferonbehandling, säger Bengt Simonsson, professor i hematologi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, som är författare till rapporten.
Han konstaterar också att det också ännu saknas jämförande hälsoekonomiska data gentemot andra behandlingar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng