Allt om Läkemedel garanteras fortsatt utgivning

Allt om Läkemedel permanentas, efter beslut på ett styrelsemöte i Apotekarsocieteten i förra veckan. Dessutom förändras personalstyrkan på redaktionen.

21 nov 2006, kl 12:17
0

I fredags beslutade Apotekarsocietetens styrelse att Allt om Läkemedel ska permanentas och inte längre ges ut på prov. Det betyder att Apotekarsocieteten fortsätter att ge ut Sveriges första och enda oberoende tidning om läkemedel till allmänheten.

Det blir också förändringar vad gäller Allt om Läkemedels och Läkemedelsvärldens redaktion. Ny avdelningschef och chefredaktör för tidningarna blir Ewa Lundborg, idag ansvarig redaktör för Allt om Läkemedel. Ewa är apotekare och journalist, och har gedigen erfarenhet både från apotek och läkemedelsindustri. Hon tillträder sin nya befattning den 1 december.

– Det här är en riktigt spännande utmaning och jag ser fram emot att fortsätta den påbörjade utvecklingen av Läkemedelsvärlden. Jag har många idéer men väntar lite med att gå ut med dem officiellt. Det kommer att märkas i tidningen under året, säger Ewa Lundborg.

Nuvarande chefredaktör Fredrik Hed har sagt upp sig och slutar den 1 december. Istället tillträder han en nyinrättad tjänst som PR-chef på Roche, placerad på deras informationsavdelning. Han kommer framför allt att arbeta mot journalister och media.

Dessutom har Läkemedelsvärldens redaktionschef Nils Bergeå erbjudits nytt jobb som chef för den medicinska redaktionen på Dagens Medicin, som han har tackat ja till. Nils börjar på Dagens Medicin i slutet av januari 2007.