Aktörer lättade över OAB:s beslut

Blivande apoteksaktörer är nöjda över att regeringen agerar i
frågan om Apoteket AB. Men de efterlyser ny tydlig information om vad
det så kallade stand still-avtalet innebär.

22 sep 2009, kl 11:47
0

Annons

En huvudsaklig anledning till att OAB på måndagen beslöt att avsätta hela Apoteket AB: styrelse är att styreslen inte ville godkänna de nya ägardirektiv som OAB presenterade på fredagen. De senaste veckorna har kraftig kritik riktats mot de otydligheter som gäller rörande Apotekets omtalade stand still-avtal som ska begränsa företagets expansioner på den nya marknaden. Flera av de blivande apoteksaktörerna har uttryckt en oro för att Apoteket AB kommer att bli alltför marknadsledande.

Från Tamro välkomnar man beslutet att Apoteket AB:s styrelse byts ut.
– Vi är positiva till att regeringen reagerar och tar den här frågan på allvar, säger Ulrika Hultgren informationschef på Tamro.

Enligt henne har det annonserade samarbetet mellan Apoteket och Ica varit den mest kritiska och varit det som lett till mest oro inför en eventuell etablering på den kommande marknaden. Nu efterlyser hon ett tydligt avtal för hur Apoteket får agera i expansionsmässigt.
– Det vore rimligt med ett stand still-avtal för Apoteket som gäller i tre år, säger Ulrika Hultgren.

Också Cecilia Marlow, vd för Kronans Droghandel, vill också ha tydlig information om vad som gäller eftersom man inte vet vad ägardirektivet innehåller.
– Vi ser fram emot tydlig information om vad det så kallade stand still-avtalet innebär, säger Cecilia Marlow.