Annons

Ica ser över andra möjligheter till samarbete

Med de nya förutsättningar som Apoteket AB nu får är det omöjligt för
dem att samarbeta med dagligvarukedjan Ica. Men Ica lägger inte ner
planerna på att samarbeta med andra aktörer om försäljning av
receptbelagda produkter.

22 sep 2009, kl 13:08
0

Annons

Apoteket och Ica annonserade i augusti ett planerat samarbete där apotek skulle öppnas i större Ica-butiker redan i början av nästa år. Men i och med det nya ägardirektiv som Apoteket fick av Omstruktureringsbolaget, OAB, på fredagen går samarbetsplanerna om intet. 

Enligt Staffan Ekengren, presschef på Ica är det omöjligt för företaget att fortsätta med planerna.
– Vi har haft väldigt bra och positiva diskussioner med Apoteket men när deras ägare nu kommer med nya direktiv blir förutsättningarna helt annorlunda. Vi kan inte fortsätta vårt samarbete under de premisserna, säger han.

Ica och Apoteket hade enligt Staffan Ekengren inget färdigt avtal men förde samtal om ett samarbete om att bland annat kunna ha apotek i större Ica-butiker. Nu kan det istället bli aktuellt med andra samarbetspartner.
– Vi står och faller inte med Apoteket även om vi gärna hade sett ett samarbete med dem. Nu kommer vi att se över situationen för att hitta andra lösningar.

Ica:s planer på att börja sälja receptfria läkemedel den 1 november påverkas inte av att samarbetet med Apoteket går förlorat. Det arbetet fortsätter som planerat enligt Staffan Ekengren.

Apotekets styrelse motsatte sig de nya ägardirektiven vilket ledde till att den avsattes efter beslut av OAB.