Aknebakterien fullständigt kartlagd

Tyska forskare har bestämt hela gensekvensen för organismen Propionbacterium acnes, som bidrar till att utveckla akne och vissa andra sjukdomar. Upptäckten kan göra det lättare att ta fram bättre läkemedel för akne så att man inte behöver behandla med bredspektrumantibiotika. Resultaten kan också hjälpa till att förklara varför organismen är så utbredd och förekommer vid […]

27 aug 2004, kl 10:50
0

Annons

Tyska forskare har bestämt hela gensekvensen för organismen Propionbacterium acnes, som bidrar till att utveckla akne och vissa andra sjukdomar.
Upptäckten kan göra det lättare att ta fram bättre läkemedel för akne så att man inte behöver behandla med bredspektrumantibiotika. Resultaten kan också hjälpa till att förklara varför organismen är så utbredd och förekommer vid så många olika tillstånd. Studien publicerades i Science (2004;5684: 671-673).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng