Annons

Åhléns värvar läkemedelsansvarig från TLV

Apotekaren Amadou Jallow med ett förflutet inom både Apoteket,
Socialstyrelsen och senast TLV är en av dem som ska utveckla Åhléns
apotekskoncept. I juli börjar han som läkemedelsansvarig på
detaljhandelskoncernen.

16 jun 2009, kl 11:32
1

Annons

Det är en mångsidig apotekare som kliver in som läkemedelsansvarig på Åhléns AB. Amadou Jallow som blir företagets läkemedelsansvarig från den 6 juli har provat på många delar av läkemedels- och apoteksområdet. Sedan i maj 2008 har han varit utredare på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Innan dess har han arbetat på Socialstyrelsen med läkemedelsfrågor och ett antal år inom Apoteket AB.

När apoteksmarknaden nu förändras ser han det som ett naturligt steg att anta nya utmaningar.
– Det ska bli väldigt spännande att få vara med och utveckla Åhléns apotekskoncept. Det är ett företag som har funnits i över 100 år och som har 150 miljoner besökare per år och apotekskonceptet passar bra in på Åhlénsvaruhusen, säger Amadou Jallow.

Amadou Jallow har haft en bred yrkeskarriär med ett återkommande starkt engagemang för utsatta människor. I början av 90-talet när han arbetade på apotek på Huddinge universitetssjukhus med läkemedelsinformation och kliniska studier ägnade han mycket tid åt hivpatienter och deras medicinering. Under flera år var han chefsfarmacevt på ett stort apotek i den invandrartäta Stockholmförorten Hallunda. Där ägnade han sig åt att kartlägga vilka läkemedel från andra länder som kunderna använde och försökte få övergångar till svenska preparat att fungera.

Vad är det som kommer att stå i fokus på ditt nya jobb?
– Det är självklart kunderna och deras behov. Som apotekare ser jag det som min skyldighet att verka för en kostnadseffektiv läkemedelsanvändning och det kommer jag att göra även på Åhléns.

Varför fick du jobbet?
– Jag har en bred erfarenhet. Förutom att jag haft förmånen att arbeta på tre för läkemedelsfrågor viktiga myndigheter och på apotek så har jag varit verksam i Stockholm Sydvästras läkemedelskommitté och som ordförande i Apotekarsocietetens sektion för öppenvårdsfarmaci.

Åhléns planerar att starta upp egna fullsortimentsapotek under hösten. I första hand kommer det att handla om apotek i de befintliga varuhusen. Hur många det rör sig om är ännu inte klart.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer