Ägarfrågan hänger i luften

Lars Reje stod i dag upp för sin åsikt att delar av Apoteket bör säljas ut. Alternativet är att Apoteket beläggs med stora restriktioner. Ett skräckscenario kommenterar Apotekets vd Stefan Carlsson.

8 jan 2008, kl 19:53
0

Ägarfrågan ingick inte i direktiven för den utredning som Lars Reje presenterade idag. Ändå gick han tydligt ut och markerade att en utförsäljning av Apoteket är en förutsättning för att en omreglerad apoteksmarknad ska fungera. Väljer staten att behålla Apoteket AB intakt måste de samtidigt belägga Apoteket med flera handelshinder. Bland annat måste man hindra företaget att driva affärsutveckling, och det måste bli restriktioner kring hur de anställda får arbeta på konkurrerande företag.
? Det kommer att bli som en våt filt på Apoteket som idag är ett företag med utvecklingsambitioner, säger Lars Reje.
? Jag har inte med det att göra, men det finns all anledning att begränsa Apoteket AB:s marknadsandel.

Den utvecklingen är inte något som lockar Apotekets vd Stefan Carlsson.
? Den våta filten är ett skräckscenario. För oss är det helt klart det sämsta alternativet, men vi kan inte göra något annat nu än att vänta in ägardirektiven, säger han.

Hur stor del av Apoteket som bör säljas ut vill varken Lars Reje eller Stefan Carlsson kommentera. Däremot presenterade Lars Reje en del tankar kring hur en utförsäljning skulle kunna gå till:
? Ett sätt är att paketera Apoteket i kluster om 80-100 små och stora apotek som är geografiskt spridda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng