Annons

Adiponektin ökar vid bantning

Patienter med övervikt har betydligt lägre nivåer av det nyttiga proteinet adiponektin jämfört med normalviktiga. När patienterna bantar ökar halterna av proteinet. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin av Carl Johan Behre. Adiponektin är ett ämne som tycks skydda mot typ 2-diabetes, hjärtinfarkt och stroke. Minst två nya läkemedel mot diabetes har redan visat […]

16 jun 2006, kl 10:49
0

Annons

Patienter med övervikt har betydligt lägre nivåer av det nyttiga proteinet adiponektin jämfört med normalviktiga. När patienterna bantar ökar halterna av proteinet. Det visar en avhandling från Sahlgrenska akademin av Carl Johan Behre.
Adiponektin är ett ämne som tycks skydda mot typ 2-diabetes, hjärtinfarkt och stroke. Minst två nya läkemedel mot diabetes har redan visat sig höja nivåerna av adiponektin och snart kommer ett nytt läkemedel mot fetma som har den effekten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng