Annons

Adalimumab hjälper mot Crohns sjukdom

Behandling med adalimumab (Humira) dämpar den inflammatoriska tarmsjukdomen Crohns sjukdom enligt en internationell studie där svenska patienter deltagit. Effekten kvarstår efter ett års behandling hos drygt var tredje patient och av dessa kunde en fjärdedel helt sluta med kortison. Adalimumab är sedan tidigare godkänd för behandling av reumatoid artrit och psoriasisartrit. I studien fick 854 […]

16 jun 2006, kl 10:53
0

Behandling med adalimumab (Humira) dämpar den inflammatoriska tarmsjukdomen Crohns sjukdom enligt en internationell studie där svenska patienter deltagit. Effekten kvarstår efter ett års behandling hos drygt var tredje patient och av dessa kunde en fjärdedel helt sluta med kortison. Adalimumab är sedan tidigare godkänd för behandling av reumatoid artrit och psoriasisartrit.
I studien fick 854 patienter adalimumab och efter 26 veckor med behandling varje vecka hade 46 procent kvarstående god förbättring.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng