Annons
Läkemedelskongressen 2017
“Samverkan kan låta självklart”

“Samverkan kan låta självklart”

Men det finns mycket kvar att göra för att det verkligen ska hända, menar Karin Meyer inför årets Läkemedelskongress med samverkan som tema.

30 okt 2017, kl 11:56
0

Annons

Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten.

“Professioner i samverkan för en bra utveckling och användning av läkemedel.” Det är temat för årets Läkemedelskongress som äger rum 7-8 november vid Globen i Stockholm. Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten som anordnar kongressen, menar att de framtida utmaningarna inom läkemedelsområdet är så komplexa att samarbete och kunskaper från fler professioner är nödvändiga. Hon tar antibiotikaresistens, där det krävs en rad åtgärder, som ett tydligt exempel.

– Här måste man agera för att ta fram nya betalningsmodeller för att täcka utvecklingskostnader och säkerställa tillgång till befintliga produkter, säger Karin Meyer. Samtidigt som man beaktar miljöaspekter av både tillverkning och användning.

Huvudsymposiet på kongressens första dag har just temat hur samverkan kan optimera läkemedelsanvändningen. En panel med representanter för de olika professionerna kommer att ge sin syn på vad man konkret kan göra för att i mer fruktbara samarbeten optimera läkemedelsnyttan. Även socialminister Annika Strandhäll kommer att tala. Kongressens två dagar innehåller ämnen som berör de olika aspekterna av läkemedel, som forskning och utveckling, tillverkning och handel och användning och patientsäkerhet.

– Det kan låta självklart att vi ska samverka, men det finns fortfarande mycket att göra för att det verkligen ska hända, både mer och i nya former, säger Karin Meyer. Vår förhoppning är att det under Läkemedelskongressen ska komma fram just konkreta förslag som kan tas med, antingen som nya initiativ eller lyftas in i pågående projekt som till exempel Nationella Läkemedelsstrategin.

Läs mer om programmet för Läkemedelskongressen här.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng