688 miljoner dollar för att slippa rättegång

Läkemedelsbolaget Merck betalar 688 miljoner dollar för att slippa hamna i amerikansk domstol.

18 feb 2013, kl 11:48
0

Annons

Efter nästan fem års förhandlingar har nu läkemedelsföretaget Merck och en federal domstol i USA kommit överens om att låta saken bero om företaget betalar totalt 688 miljoner dollar. Tvisten gäller en påstådd mörkning av en klinisk studie som visade att behandling med kombinationsläkemedlet Vytorin (avregistrerat i Sverige) inte förebygger ateroskleros trots de minskade kolesterolnivåerna.

Studieresultatet blev dock inte offentligt förrän samgåendet mellan Merck som köpte Schering-Plough var klart 2009. Merck påstås medvetet ha mörkat resultatet tills samgåendet med Schering-Plough var klart. I och med överenskommelsen slipper företaget en långdragen domstolsprocess, vissa analytiker hävdar också att det kunnat bli en pinsam historia för Merck.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng