Annons
660 apotek godkända

660 apotek godkända

På Läkemedelsverkets hemsida kan man nu hitta en lista över alla
apotek som fått okej av myndigheten. Av dessa är 44 helt nystartade och
615 är apotek som tidigare tillhört Apoteket AB.

20 apr 2010, kl 13:01
0

Annons

Totalt har Läkemedelsverket  hittills gett klartecken till 660 fullsortimentsapotek. Av dessa är 44 stycken helt nya och övriga är apotek som överlåtits från Apoteket AB. Den tidigare monopolistens apotek är enligt en övergångsbestämmelse undantagna från kravet på tillstånd fram till den 30 juni 2010.

Men då, och senast då, ska också de ha sina tillstånd på plats. Annars får de inte bedriva apoteksverksamhet.
– Apoteket AB måste också ansöka om tillstånd för varje enskilt apotek, på så sätt är lagen lika för alla, säger Anna Beckman Gyllenstrand på Läkemedelsverkets inspektionsenhet.

Liksom för alla andra apotek krävs att Apoteket AB förutom att de uppfyller krav på lokaler, bemanning och möjlighet att tillhandahålla läkemedel, att de har ett it-system som fått okej av Apotekens Service AB. Enligt Anna Beckman Gyllenstrand har bolaget påbörjat en ansökningsprocess.

På Läkemedelsverkets hemsida kan man se hela listan över alla de apotek som hittills blivit godkända av myndigheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng