4 minuter med…
Dirk Treiber

Dirk Treiber, vd för läkemedelsföretaget Knoll Läkemedel AB som fick sitt läkemedel, Reductil, mot fetma godkänt samtidigt som regeringen beslutade dra in subventioneringen för bland annat läkemedel mot

12 jun 2001, kl 16:41
0

Det kan man kalla dålig tajming?
? Ja precis. Det kan man. Men vi styr inte över rabatteringen av läkemedel.

Hade ni ingen aning om att det skulle ske?
? Debatten känner vi förstås till. Men vi hade inte någon information om att det var på gång. Vi blev helt överraskade.

Samma dag som subventionen för läkemedel mot övervikt och impotens upphörde hade ni inbjudit till en presskonferens då Reductil skulle presenteras. Den ställdes in?
? Ja vi blev tvungna till det. Allt var ju redan känt, så det fanns inget intresse?

Vad gör ni nu?
? Det är inte så mycket vi kan göra. Vi accepterar förstås de regler som gäller och kan bara hoppas på att patienterna är beredda att betala mer för att få den medicinska behandlingen. För många är den en nödvändighet för att komma tillrätta med övervikten. Det vittnar många överviktiga om. Vi menar att det är en sjukdom och det gör ju många experter också.

? Behandling mot övervikt minskar också flera andra riskfaktorer som till exempel diabetes eller blodfettsrubbningar.

Ni kan ju sänka priset?
? Vi kommer inte att ändra vår prisstrategi. För oss handlar det om att erbjuda läkemedlet, det finns ju tillgängligt sedan mitten av april. Men det är synd att möjligheten till behandling nu blir en kostnadsfråga. För en del kan förstås lösningen vara att försöka få dispens.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng