Vanlig förpackning med Alvedon restnoterad

Vanlig förpackning med Alvedon restnoterad

Det febernedsättande läkemedlet Alvedon är tillfälligt restnoterat på grund av kraftigt ökad efterfrågan.

13 mar 2020, kl 10:33
0

Alvedon (paracetamol) i dosen 500 mg och i förpackningar med 20 tabletter är tillfälligt restnoterat, meddelar Läkemedelsverket. Efterfrågan på det receptfria febernedsättande läkemedlet har varit stor under det pågående coronavirus-utbrottet, vilket tros har bidragit till restnoteringen.

– Det är hög efterfrågan på alla slags värktabletter och febernedsättande läkemedel just nu, säger Maja Marklund, direktör på Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.

Dispens för äldre Alvedon

Även företaget som marknadsför Alvedon, Glaxosmithkline (GSK), uppger att det pågående sjukdomsutbrottet med covid-19 har lett till en ökad försäljning av läkemedlet. Företaget har sökt om dispens för en likadan produkt med äldre produktinformation, något som Läkemedelsverket beviljat.

– Företaget bedömer att den här situationen ska vara löst redan under nästa vecka, och vi ser inte att detta ska leda till någon bristsituation, säger Maja Marklund.

På apotek finns också en rad andra läkemedel med den verksamma substansen paracetamol tillgängliga.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng