Torra ögon vanligt och obehandlat

Förekomsten av torra ögon är ett växande problem. Det påverkar både livskvalitet och fysisk hälsa hos 10 miljoner amerikaner varje år enligt en studie som finansierats av Society for Women´s Health Research. Problemet är vanligare hos kvinnor, drygt tre miljoner kvinnor i USA över 50 år lider kroniskt av torra ögon, hävdar forskarna. Av de […]

19 maj 2006, kl 11:20
0

Förekomsten av torra ögon är ett växande problem. Det påverkar både livskvalitet och fysisk hälsa hos 10 miljoner amerikaner varje år enligt en studie som finansierats av Society for Women´s Health Research.

Problemet är vanligare hos kvinnor, drygt tre miljoner kvinnor i USA över 50 år lider kroniskt av torra ögon, hävdar forskarna. Av de drabbade hade bara 59 procent talat med sin läkare om problemet och 58 procent hade prövat något receptfritt läkemedel.
Torra ögon är vanligare hos äldre kvinnor, men det var bara 16 procent som kände till att det är kopplat till menopaus, visar undersökningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng