TLV vill höja generikatian

TLV vill att den nya ersättningen blir 11,50 kronor per expedierad förpackning. Men totalsumman blir densamma för apoteken.

18 sep 2014, kl 11:37
0

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, föreslår att föreskrifterna om handelsmarginal för läkemedel inom förmånen ska ändras. Förslaget innebär att den så kallade generikatian för apoteken ska höjas till 11,50 kronor.

Den 1 juli i år genomfördes förändringar i förmånslagen som innebär att förutsättningarna för utbyte av läkemedel på öppenvårdsapoteken inte längre baseras på uppdelningen mellan originalläkemedel och generiska läkemedel, utan på utbytbarhet. Det innebär att färre förpackningar numera uppfyller kriterierna för att få den förhöjda handelsmarginalen. För att totalsumman ska bli densamma för apotek och landsting behöver handelsmarginalen höjas.

Förslaget är nu ute på remiss till och med den 6 oktober. Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 december 2014 och gälla på priser från den 1 januari 2015.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng