Hem Taggar Otc

Tag: Otc

Svårt se om felanvändning av paracetamol ökar

Den senaste tidens medierapportering om att överdoseringar och felanvändning av smärtstillande som paracetamol är bra menar Läkemedelsverket. Men statistiken visar inte på några drastiska förändringar.
18 jan 2011, kl 12:05

Försäljningen av receptfritt ökar i Sverige

Receptfria läkemedel ökar nu i försäljning både på apotek och i dagligvaruhandeln. Det visar försäljningssiffror för andra kvartalet i år från Apotekens Service AB.
25 aug 2010, kl 15:44

Värktabletter säljer mest i butik

Efter två månader har livsmedelshandeln tagit 11 procent av marknaden för receptfria läkemedel. Mest säljs det i butiker utanför storstäderna enligt en undersökning av företaget The Nielsen Company.
4 feb 2010, kl 12:30

Åldersgräns för att köpa receptfritt

Det blir en 18-årsgräns för att köpa receptfria läkemedel i handeln, och i princip blir det de läkemedel som idag säljs av ombuden som ska få säljas i dagligvaruhandeln efter omregleringen. De beskeden ger socialminister...
20 feb 2009, kl 11:11

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng