Hem Taggar Läkemedelsförpackningar

Tag: Läkemedelsförpackningar

“Låt äldre påverka förpackningarna”

Många läkemedelsförpackningar är så svåranvända att det kan leda till sämre behandlingsresultat, framhåller forskaren Giana Carli Lorenzini.
30 aug 2018, kl 05:45

“Sverige ligger bra till”

Arbetet mot förfalskade läkemedel fortsätter. I höst testas de första säkerhetsmärkta läkemedelsförpackningarna skarpt i ett pilotprojekt. Om två år ska allt vara klart.
30 jan 2017, kl 08:20

Nya 2D-koder påverkar tillverkningsprocessen

Senast om tre år ska receptbelagda läkemedel ha en tvådimensionell streckkod. De nya EU-kraven innebär stora omställningar i tillverkningsprocessen.
12 feb 2016, kl 10:08

Säkerhet i en liten ask

Snart ställs nya krav på utformningen av läkemedelsförpackningar. Men ingen vet vilka.
30 maj 2013, kl 09:38

Säkrare läkemedelsförpackningar lanseras

Stora Enso och Orion introducerar en serie läkemedelsförpackningar utrustade med så kallad RFID-teknik. I USA ska alla läkemedelsförpackningar inom några år vara försedda med tekniken för att komma åt problemet med förfalskade...
1 mar 2006, kl 12:53

Apoteket prisar bra förpackningar

Idag på Läkarstämman delade Apoteket AB ut pris till årets fem bästa läkemedelsförpackningar. Förpackningarna är Metotrexate, Fosamax, Reliv, Humira och Duma Multi-Grip Cap
2 dec 2002, kl 13:38

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng