Svårt att ge småbarn läkemedel

Småbarnsföräldrar oroar sig ofta för att barnet ska bli sjukt och var
femte förälder tycker att det är svårt att få i barnet läkemedel om det
är sjukt. Det visar en undersökning från Kronans droghandel.

16 apr 2012, kl 12:04
0

Undersökningen, som är gjort på 339 småbarnsföräldrar, visar att 25 procent av föräldrarna ofta oroar sig för att barnet ska bli sjukt, och det är vanligare att mammor oroar sig än pappor.

Nästan var femte förälder (17 procent) tycker att det är svårt att få i sitt barn läkemedlet när det är sjukt. 35 procent är oroliga över läkemedlets effekt och 12 procent är rädda för att överdosera, enligt undersökningen.

När småbarnsföräldrarna behöver tar de helst hjälp av Sjukvårdsupplysningen. 62 procent av föräldrarna ringer Sjukvårdsupplysningen, 49 procent frågar BVC och 35 procent rådfrågar apotekspersonal i samband med att de köper läkemedel.

Kronans droghandel har tillsammans med Novus gjort undersökningen under mars på 339 föräldrar med barn under ett år. 147 var män och 192 kvinnor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng