?Stryk lagen om läkemedelskommittéer?

Regeringens utredare vill upphäva lagen om läkemedelskommittéer. Han tycker att läkemedel borde integreras mer i hälso- och sjukvården.

16 maj 2012, kl 11:45
0

Annons

Sedan 1996 har lagen om läkemedelskommittéer som tvingar landstingen att organisera kunskapsstöd om läkemedelsanvändningen i särskilda kommittéer funnits. Men nu kan den försvinna. I alla fall om regeringens särskilde utredare Stefan Carlsson får bestämma.

När han på tisdagen presenterade slutbetänkandet i statens vård- och omsorgsutredning fanns även ett förslag om att upphäva lagen.
– God läkemedelsanvändning är en fråga för hela hälso- och sjukvårdsområdet, sade Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar och tidigare vd för Apoteket AB, vid en pressträff.

Istället för läkemedelskommittéerna föreslår Stefan Carlsson till exempel att landstingen har kommittéer som tar upp alla terapier, men det ska vara upp till landstingen själva att bestämma hur de vill organisera sig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng