Aktieägare stämmer Novo Nordisk på miljardbelopp

Aktieägare stämmer Novo Nordisk på miljardbelopp

Missnöjda aktieägare i Danmark anser att det danska läkemedelsbolaget har vilselett dem.

19 aug 2019, kl 13:50
0

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk bekräftar i ett pressmeddelande att en grupp investerare anklagar bolaget för marknadsmanipulation. I gruppen ingår pensionsförvaltare och fondförvaltare som i en stämningsansökan kräver kompensation på motsvarande cirka 17 miljarder kronor.

Stämningen gäller handeln med bolagets aktier mellan februari 2015 och februari 2017. Aktieägarna hävdar att Novo Nordisk vid denna tid i prognoser gav felaktig och ofullständig information om sin försäljning av insulinprodukter i USA. Bolaget ska ha informerat om en ökande försäljning, men inte om framförhandlade rabatter som skapade prispress och påverkade vinsten i negativ riktning.

Liknande anklagelser mot företaget har tidigare framförts i en ännu inte avgjord stämningsansökan i USA 2017.

Om den nya stämningsansökan skriver Novo Nordisk i pressmeddelandet att bolaget inte håller med om påståendena om marknadsmanipulation och är berett att försvara sig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng