?Skandal att SSRI inte kontraindiceras till barn?

SSRI, KOMMENTAR TILL ARTIKELN ?PSYKISK OHÄLSA ÖKAR BLAND BARN OCH UNGDOMAR? (LMV 12/04, SID 20)

28 jan 2005, kl 17:16
0

Jag skulle vilja säga: Har vi inte hört den förut? Anne-Liis von Knorring måste anses vara den person i Sverige som mest bidragit till att över 10 000 svenska barn och ungdomar får antidepressiva medel. Hon har i många år propagerat för utökad behandling med icke godkända antidepressiva.
Hon har, som Lundbeck säger, rest land och rike runt för att upplysa om behovet. Hon har pratat om ?underförskrivningen?. Och det har gett resultat.

Eftersom Läkemedelsverket med Beerman och von Knorring bundit upp sig för att SSRI-preparat är bra för barn och ungdomar kan man inte följa MHRAs exempel och kontraindicera dessa medel för barn och ungdom; man kan inte heller ge ut någon motsvarighet till FDAs ?black box-varning?. Det är en skandal!

Jag tackar för att tidningen låtit läsarna ta del av nyheterna från England och USA. Det kan man inte ?beskylla? andra media för att ha gjort.

Janne Larsson
Lärare, Hägersten

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng