Sibutramin hittat i örtte

Den numera indragna substansen sibutramin har påträffats i
örtteer och naturläkemedel som säljs som viktreducerande. Den brittiska
läkemedelsmyndigheten varnar nu för produkterna.

22 okt 2010, kl 14:00
0

Annons

Det är brittiska Medicines and Healthcare Regulatory Authority, MHRA, som analyserat ett antal naturpreparat som pastas hjälpa personer att gå ner i vikt.  Analyserna visade att det i två av produkterna Payouji tea och tabletterna Pai Yuo Guo Slim innehåller läkemedlet sibutramin utan att det framgår av innehållsförteckningen.

Sibutramin som ingick ibland annat viktreduceringsläkemedlet Reductil drogs in av det europeiska läkemedelsverket EMA i mars i år. Anledningen var att riskerna för att drabbas av negativa hjärt-kärlhändelser var för stor. I förra veckan följde USA och Australien efter och stoppade försäljningen.

Det brittiska MHRA blev därför oroad när de hittade den indragna substansen i egenvårdsprodukter eftersom den kan ge allvarliga biverkningar och har utfärdat en varning till allmänheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng