Sibutramin dras in i fler länder

 I början av året stoppades försäljningen av bantningsmedlet Reductil i Europa. Nu stoppas försäljningen också i USA och Australien.

11 okt 2010, kl 12:41
0

Annons

Den mycket modesta viktminskningen uppväger inte den ökade risken för stroke och hjärtattack anser den amerikanska läkemedelsmyndigheten som därför uppmanat företaget att dra in försäljningen. Och företaget Abbott meddelade att man följer uppmaningen även om man anser att sibutramin, som i USA och Australien säljs under namnet Meridia, är kostnadseffektivt. Företaget hävdar också att flera studier visat att det inte finns någon ökad risk för hjärtattacker.

I år har läkemedlet
sålt för cirka 80 miljarder dollar globalt. Förutom att sibutramin nu är indraget i Europa, USA och Australien ska försäljningen också upphöra i Kanada meddelar företaget.
Men det finns fortfarande kvar på marknaden i ett 40-tal länder, främst i Asien och Latinamerika.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng