Särläkemedel för en miljard i år

Samhällets kostnader för läkemedel till små patientgrupper beräknas i år bli över en miljard kronor. Karl Arnberg, vid TLV, säger till Sveriges Radio att det framöver kommer att sättas på sin spets vad samhället är berett att betala.

10 okt 2011, kl 12:10
0

Det växande antalet särläkemedel kan komma att börja kosta flera miljoner kronor per patient och år. I Norge har Hälsodirektoratet föreslagit en maxsubvention på 600 000 norska kronor för läkemedel som ger en patient full hälsa under ett år, rapporterar Ekot.

Karl Arnberg tror att man också i Sverige kommer att behöva utveckla en tydligare norm för hur mycket samhället är berett att betala. I Sverige finns idag inte någon sådan explicit gräns.Läs Läkemedelsvärldens specialreportage om särläkemedel i senaste numret

 

Läs Läkemedelsvärldens specialreportage om särläkemedel i senaste numret.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng