Annons

?Sanslös medicinering av min mamma?

ÄLDRE OCH LÄKEMEDEL, ANDRA INLÄGGET MED ANLEDNING AV TIDIGARE ARTIKLAR SAMT DEBATTINLÄGG I LMV 12/04

28 jan 2005, kl 17:11
0

Annons

Även jag har fått erfara hur en gammal förälder medicineras på ett rent sanslöst sätt och hur läkare skriver ut Risperdal, bensodiazepiner och SSRI till gamla och dementa på mycket lösa grunder, ja på ett rent ansvarslöst sätt, och hur de inte ens bryr sig när åldringarna börjar ramla bara några dagar efter att medicinerna satts in.

Trots att min gamla mamma slutade falla direkt efter att man satt ut medicinerna igen, efter bestämt krav från mig, vägrar man att inse att ramlandet beror på medicinerna. I hennes fall har det dessutom skett flera gånger, in med medicin, börjar ramla, bort med medicinen (på begäran av mig), slutar ramla.

Första gången hon drogades ner, då hon var ganska lätt dement, förklarade hon för mig att hon kände sig ?stupfull?. Då kunde hon bara ta några steg innan hon tappade balansen! Och ingen i vårdpersonalen trodde att det hade med medicinerna att göra!
Kunde inte föreställa mig något liknande innan jag erfarit det själv. Jag är också tacksam för att ni tar upp frågan.

Kerstin Berminge
Svenljunga

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng