Sanofi Pasteur MSD överklagar HPV-beslut igen

Starten av den allmänna vaccineringen mot HPV ligger på nytt i riskzonen
sedan Sanofi Pasteur MSD överklagat Förvaltningsdomstolens beslut.

8 okt 2010, kl 14:10
0

Annons

Företaget bakom HPV-vaccinet Gardasil, Sanofi-Paseur MSD, har nu lämnat in en överklagan till Kammarrätten gällande landstingens upphandling av HPV-vaccin. Landstingen beslutade i mars i år att upphandla vaccinet Cervarix av Glaxosmithkline till det allmänna vaccinationsprogrammet. Ett beslut som snart överklagades till Förvaltningsrätten av konkurrenten Sanofi-Paseur MSD.

För en vecka sedan kom Förvaltningsrätten i Stockholm med sin dom som gav landstingen rätt i att välja Cervarix. Men nu har alltså domen överklagats till nästa instans, Kammarrätten.
– Vi står fast vid vår uppfattning att upphandlingen på flera punkter genomförts i strid med Lagen om offentlig upphandling, säger vd Einar Vollan i ett pressmeddelande.

Företaget uppger också att de beklagar att den allmänna vaccineringen, som skulle starta under hösten, nu kan komma att fördröjas ytterligare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng