Annons

Så ska apoteken få bättre information

Läkemedelsverkets information till apotek ska förbättras genom nytt projekt.

2 mar 2016, kl 11:11
1

Annons

Foto: iStockphoto

I en förstudie som Läkemedelsverket gjort konstateras att det saknas viss information på deras webbplatsen för att apotekens behov ska uppfyllas.

Förstudien visade att mycket av den information som apoteken vill ha redan finns på Läkemedelsverkets webbplats. Det handlar bland annat om information om regelverk, apoteksdrift, olika typer av produkter, licensförskrivning och utbytbara läkemedel. Dock finns den informationen utspridd på webbplatsen och undersökningen visade att den kan vara svår att hitta samt att det kan vara svårt att söka på webbplatsen.

Läkemedelsverket har därför nu startat ett förbättringsprojekt för att tillgängligheten av olika typ av information till apotek ska bli bättre, där fokus ligger på informationen som finns på Läkemedelsverkets webbplats. I projektet kommer hemsidan att ses över för eventuella justeringar och viss information kan komma att läggas till. Därefter kommer en utvärdering av projektet att göra.

Kartläggningen av apotekens behov genomfördes bland annat genom telefonintervjuer med farmaceuter på apotek och analys av enkätsvar från Läkemedelsverkets webbplats.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. ….. och jag som tycker att läkemedelsverkets webplats är ett föredöme, och att deras sökmotor är fullkomligt fantastisk. Jag hittar alltid det jag söker, och jag hittar det mycket snabbt.