Annons
Apotekarsocietetens vd Robert Kronqvist slutar
Foto: Helene Wallskär

Apotekarsocietetens vd Robert Kronqvist slutar

Robert Kronqvist har meddelat att han kommer att lämna vd-posten i månadsskiftet maj-juni.

31 okt 2023, kl 11:53
0

Annons

Robert Kronqvist. Foto: Apotekarsocieteten

Vd Robert Kronqvist slutar om ett halvår på Apotekarsocieteten. Det blev offentligt genom ett pressmeddelande från Apotekarsocieteten på måndagen.

– Vi beklagar att Robert väljer att lämna posten som vd för Apotekarsocieteten. Han har under sin tid här varit med och drivit igenom flera större förändringar. Vi vill passa på att tacka honom för hans insatser, säger Torkel Gren, ordförande i Apotekarsocietetens styrelse, i pressmeddelandet.

Förening för alla på läkemedelsområdet

Apotekarsocieteten är en medlemsorganisation för alla som arbetar inom läkemedelsområdet. Föreningen stöttar forskning, sprider kunskap och deltar i diskussionen om läkemedel i samhället.

Apotekarsocieteten driver även den oberoende nyhetskanalen Läkemedelsvärlden och utbildningsföretaget Läkemedelsakademin.

– Vi kommer nu söka en vd som kan fortsätta utveckla och positionera Apotekarsocieteten, både ur ett kommersiellt och föreningsperspektiv, säger Torkel Gren.

Robert Kronqvist slutar i vår

Robert Kronqvist kom, som Läkemedelsvärlden tidigare berättat, till Apotekarsocieteten våren 2021, mitt under pandemin. Han kom då närmast från konsultbolaget NDA regulatory service.

Han har även haft chefsroller på bland annat Nationellt forensiskt centrum inom Polismyndigheten, Research institutes of Sweden, Rise, och Astrazeneca.

Robert Kronqvist kommer att fortsätta att arbeta som vd på apotekarsocieteten till och med maj 2024. Föreningens styrelse har inlett rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare.