Reumatikermedel
sålde mest förra året

För första gången är ett biologiskt läkemedel störst i Sverige. Det är reumatikermedlet Enbrel som nu placerat sig överst på försäljningslistan.

11 jan 2006, kl 11:37
0

Förra året gjorde reumatikermedlen den mest påtagliga framflyttningen på topplistan över mest sålda läkemedel. Det visar statistik från Läkemedelsstatistik AB.
Enbrel blev då det största läkemedlet försäljningsmässigt, Remicade ligger på fjärde och Humira på femtonde plats. Det antidepressiva läkemedlet Zoloft som toppade försäljningen 2004 halkade förra året ned på tredje plats. Andra platsen 2005 behölls av Lipitor.

Totalt såldes det läkemedel för 24 809 miljoner kronor, mätt i AIP, 2005. Jämfört med 2004 en uppgång med 4,3 procent.

Av den försäljningen stod parallellhandeln för cirka tre miljarder, en ökning med knappt 20 procent. Generikamarknaden motsvarar drygt tre miljarder. Men mätt i antal sålda förpackningar utgör generika drygt 40 procent av volymen, visar statistiken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng