Region Skåne förlänger med Svensk Dos

Svensk Dos kommer att fortsätta leverera dosläkemedel till skånska patienter i ytterligare två år sedan Region Skåne förlängt avtalet. Men Sjuklövern har valt att göra en ny upphandling.

11 jun 2014, kl 07:48
0

Annons

Foto: iStockphoto

Svensk Dos var först ut på den omreglerade dosmarknaden och tog över dosleveranserna i Region Skåne i juni 2013. Avtalet gäller till och med maj 2015 men redan nu har Region Skåne förlängt avtalet till och med februari 2017.
– Vi hade en månad med inkörningsproblem, men sedan juli 2013 har vi haft full leveranssäkerhet. När dosmarknaden omreglerades skedde allt för första gången och dessutom mycket skyndsamt, det ledde till en del problem. Men vi gjorde en kraftsamling både personellt och finansiellt, och löste detta, säger Per Manell, styrelseordförande i Svensk Dos.

Idag levererar Svensk Dos dosförpackade läkemedel till cirka 19 000 patienter i Skåne. Det förlängda avtalet är enligt Svensk Dos värt 400 miljoner kronor. 
– Det förlängda avtalet är ett kvitto på att vi har levererat med kvalitet och att vi etablerat oss väl på den omreglerade dosmarknaden, säger Per Manell.

Svensk Dos vann den första upphandlingen i den så kallade Sjuklövern, men upphandlingen överklagades och fick göras om. Istället blev det Apotekstjänst som tog över dosleveranserna i Sjuklövern. Det pågår just nu en rättslig tvist mellan dosleverantören och de sju landstingen. Apotekstjänst hävdar att avtalstiden är för kort, medan landstingen vill ha tillbaka de extra pengar de tvingats betala dosföretaget, som drabbades av akuta likvida problem.

Sjuklövern har valt att inte förlänga avtalet med Apotekstjänst utan har genomfört en ny upphandling. Anbudstiden gick ut måndagen den 9 juni. Per Manell vill inte kommentera om Svensk Dos lämnat in ett anbud.

Sjuklövern består av landstingen Gävleborg, Västmanland, Sörmland, Uppsala, Värmland, Dalarna och Örebro.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng