Recips miljöpris till apotekare i Botkyrka

Apotekarna Fawzia Salih och Amadou Jallow mottog idag Recips miljöstipendium i samband med Läkemedelskongressen i Stockholm.

24 okt 2006, kl 16:18
0

Annons

Huvudstipendiaten Fawzia Salih, projektledare, och hennes handledare Amadou Jallow är verksamma på apoteket Opalen i Alby respektive Källan i Hallunda. De får priset för att de “på ett initiativrikt och handfast sätt stimulerat till ökat miljöengagemang på apotek genom att i en språkligt mångkulturell satsning engagerat informerat om antibiotika i miljön”.

Bakgrunden till projektet är att apotekspersonalen i samband med expedition av antibiotikamixturer frågat kunderna vad de gör med överblivna läkemedelsrester. Eftersom få svarade att de lämnade tillbaka medicinen till apoteket, startade Salih och Jallow ett kartläggnings- och informationsprojekt.

Apotekspersonalen har bland annat översatt broschyren ?Överblivna läkemedel sökes? till nio olika språk. När antibiotika expedieras delar man även ut information och en kasse för överblivna läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng