Rätt väg i Indien

OPINION Indien har uppskattningsvis 17 000 läkemedelsföretag, som tillverkar mer än 40 000 produkter. Hittills har lagstiftningen tillåtit att företagen tillverkat kopior av läkemedel med gällande patent, bara tillverkningsprocessen har skilt sig lite från originalprocessen. Detta har möjliggjort en stor export till u-länder. I våras anslöt sig Indien till internationell patentlagstiftning, troligen för att kunna […]

1 dec 2005, kl 00:59
0

Annons

OPINION Indien har uppskattningsvis 17 000 läkemedelsföretag, som tillverkar mer än 40 000 produkter.


Hittills har lagstiftningen tillåtit att företagen tillverkat kopior av läkemedel med gällande patent, bara tillverkningsprocessen har skilt sig lite från originalprocessen. Detta har möjliggjort en stor export till u-länder.

I våras anslöt sig Indien till internationell patentlagstiftning, troligen för att kunna sälja egna originalläkemedel på världsmarknaden som man inte vill ha kopierade.

Det blir givetvis problematiskt för utvecklingsländerna när billiga generika försvinner, men det går ju inte att bygga deras läkemedelsförsörjning på illegal handel.


Frågan om u-ländernas läkemedel måste lösas ? men med andra medel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng