Råd om dyspepsi i första hand på apotek

Brittiska NICE menar att patienter som besväras av sura uppstötningar i första hand ska kontakta sitt apotek där man kan få råd om livsstilsförändringar och läkemedelsbehandling.

1 sep 2004, kl 13:52
0

Annons

I de nya riktlinjerna från Nice slås fast hur sjukvården ska ta hand om vuxna patienter med dyspepsi och att merparten av patienterna kan klara sig med receptfria läkemedel och råd som man får på apoteket. Enligt Nice är det viktigt att man på apoteket följer upp behandlingsresultatet, uppmanar patienten att pröva att trappa ner läkemedelsbehandlingen, rekommenderar kontakt med läkare i vissa fall samt uppmuntrar användning av protonpumphämmare i låg dos ?vid behov.
Det är också viktigt att ta reda på om orsaken till besvären kan vara läkemedelsrelaterade samt att registrera alla eventuella biverkningar.
Riktlinjerna finns på hemsidan till National Electronic Library for Health (länk i högermarginalen).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng