PRESSKLIPP

Nationell sjukvårdsupplysning(Dagens Nyheter)I en debattartikel den 10 januari skriver Stefan Carlsson, vd Apoteket AB, tillsammans med Eva Fernvall, ordförande i Vårdförbundet, att en nationell sjukvårdsupplysning är bättre än att olika modeller lanseras runt om i landet. En nationell instans skulle ge större besparingar och bättre vård genom att utnyttja möjliga synergieffekter, skriver de. Man menar […]

22 jan 2003, kl 13:09
0

Annons

Nationell sjukvårdsupplysning
(Dagens Nyheter)
I en debattartikel den 10 januari skriver Stefan Carlsson, vd Apoteket AB, tillsammans med Eva Fernvall, ordförande i Vårdförbundet, att en nationell sjukvårdsupplysning är bättre än att olika modeller lanseras runt om i landet. En nationell instans skulle ge större besparingar och bättre vård genom att utnyttja möjliga synergieffekter, skriver de. Man menar att det är olyckligt att flera landsting står i startgroparna att lansera system för sjukvårdsupplysning, vilket skulle försvåra uppbyggnad av en nationell ?vårdlots?.

P-piller gör
fiskar tvåkönade
(FORSKNING & FRAMSTEG 1/2003)
Forskare från Göteborg undersöker hur djur påverkas av östrogen. Tidigare studier har visat att östrogen i avloppsvatten gör att mörthanar förändras i honlig riktning och blir dubbelkönade.
Ett nytt orosmoment är de preventivmedelsplåster som ska börja marknadsföras i Europa, anser forskarna. EUs läkemedelsverk har sagt att miljöhänsyn inte behöver tas och då ska det inte heller göras i Sverige. Eftersom mycket av den aktiva substansen finns kvar när det är dags att byta plåster förvärras situationen märkbart om de slängs i toaletten.

Ofarlig journalistik
(LÄKARTIDNINGEN)
Oddset för att få med en redaktionell text i tidskriften Medikament om sina produkter är mer än 13 gånger högre för företag som annonserar i tidskriften än för företag som inte annonserar. Det fann professor Olof Nyrén efter att ha gått igenom tidskriftens oktobernummer. Hans innehållsanalys av Medikament publicerades i Läkartidningen NMR 50/02.
Olof Nyrén beskriver tidskriften som mycket annonsörsberoende. Något man försöker dölja genom, vad han beskriver som för tidningen ekonomiskt ofarlig undersökande journalistik.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng