Annons

Östergötland avsätter extrapengar till läkemedel

Östergötlands landstingstyrelse beslutade idag att avsätta 15 miljoner kronor utöver budgetramarna på läkemedel för långtidsbehandling av patienter med allvarliga och kroniska sjukdomar.

25 okt 2005, kl 22:25
0

Annons

Östgötalandstingets ekonomi är för närvarande i balans; för 2005 beräknas ett större överskott än budgeterat. Därför gör landstinget nu några satsningar av engångskaraktär, bland annat på det man kallar kvalificerade läkemedel.


Enligt ett pressmeddelande har landstinget redan gjort satsningar för att möta behoven från 2006 och framåt, men nu avsätter man mer resurser för innevarande år “för att upprätthålla en god tillgänglighet”.

Östergötland tillhör de landsting som på senare år minskat sina kostnader inom läkemedelsförmånen kraftigast. Detta har dock delvis skett genom transferreringar av läkemedel från öppenvården till slutenvården (se artikel länkad i högermarginalen).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng