Orion Pharma tar över Trilafon

Företaget Orion Pharma tar över licensen för att marknadsföra Trilafon dekanoat från MSD.

13 sep 2013, kl 09:29
0

Tidigare har MSD meddelat att tillverkningen av Trilafon dekanoat (perfenazindekanoat) skulle upphöra. Detta väckte oro för att patienter med pysykiatriska sjukdomar skulle bli utan behandling och i juli 2012 skrev Svenska psykiatriska föreningen ett öppet brev till MSD där de vände sig emot att tillverkningen skulle upphöra.

Nu meddelar MSD att man har träffat ett avtal med Orion Pharma som kommer att ta över marknadslicensen i Sverige, Danmark, Norge och Island.

Trilafon dekanoat är indicerat för behandling av schizofreni, schizofreniform psykos, paranoid och manisk psykos samt schizoaffektivt syndrom. Det formella godkännandet av avtalet väntas vara klart inom tre månader. Enligt MSD kommer produkten att finnas tillgänglig på marknaden udner övergångperioden.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng