Annons

Oriola-KD köper hela Kronans Droghandel

Oriola-KD köper ut Kooperativa förbundet ur apotekskedjan Kronans Droghandel för 12,3 miljoner euro. Men samarbetena med KF fortsätter.

30 nov 2012, kl 17:03
2

Annons

Apotekskedjan Kronans Droghandel har fram tills nu ägts till 80 procent av av Oriola-KD och 20 procent av Kooperativa Förbundet, KF. Genom köpet blir Oriola-KD ensamma ägare till Sveriges tredje största apoteksaktör.

De samarbeten som KF och Kronans Droghandel har i form av Medmera-kort och nyetableringen kommer däremot att fortsätta. Verksamheten på apoteken kommer inte heller att påverkas enligt Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.
– Det rullar på som vanligt, säger han.

Joni Ihantola, chef för finans och investeringar på Oriloa-KD säger att köpet ger ett ökat utrymme att utveckla apotekskedjan.
– Samarbetet med KF har inneburit mycket positivt men det är lättare att fatta beslut när man är en ensam ägare. Tidigare har det varit nödvändigt att ta med i beräkningarna vad minoritetsägaren KF tycker, säger han.

Samarbeten kring Medmera-kort och etablering av nya  apotek i anslutning till KFs butiker kommer att fortsätta. Hittills ligger 24 av Kronans Droghandels runt 50 nyöppnade apotek vid Coop- och Konsumbutiker. Enligt Joni Ihantola är planerna att öppna omkring 10 till 15 nya apotek om året de kommande åren. Totalt finns omkring 215 apotek i kedjan.
 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Hej!
    Ja visst har de det. Det handlade om 50 nyöppnade apotek och felet är nu rättat.
    Mvh /Redaktionen