Oriola-KD köper hela Kronans Droghandel

Oriola-KD köper ut Kooperativa förbundet ur apotekskedjan Kronans Droghandel för 12,3 miljoner euro. Men samarbetena med KF fortsätter.

30 nov 2012, kl 17:03
2

Apotekskedjan Kronans Droghandel har fram tills nu ägts till 80 procent av av Oriola-KD och 20 procent av Kooperativa Förbundet, KF. Genom köpet blir Oriola-KD ensamma ägare till Sveriges tredje största apoteksaktör.

De samarbeten som KF och Kronans Droghandel har i form av Medmera-kort och nyetableringen kommer däremot att fortsätta. Verksamheten på apoteken kommer inte heller att påverkas enligt Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.
– Det rullar på som vanligt, säger han.

Joni Ihantola, chef för finans och investeringar på Oriloa-KD säger att köpet ger ett ökat utrymme att utveckla apotekskedjan.
– Samarbetet med KF har inneburit mycket positivt men det är lättare att fatta beslut när man är en ensam ägare. Tidigare har det varit nödvändigt att ta med i beräkningarna vad minoritetsägaren KF tycker, säger han.

Samarbeten kring Medmera-kort och etablering av nya  apotek i anslutning till KFs butiker kommer att fortsätta. Hittills ligger 24 av Kronans Droghandels runt 50 nyöppnade apotek vid Coop- och Konsumbutiker. Enligt Joni Ihantola är planerna att öppna omkring 10 till 15 nya apotek om året de kommande åren. Totalt finns omkring 215 apotek i kedjan.
 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Hej!
    Ja visst har de det. Det handlade om 50 nyöppnade apotek och felet är nu rättat.
    Mvh /Redaktionen

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng